i.deeds Nieuws
14.12.2022

i.deeds en Finsiders stappen samen de toekomst in

persfoto 2022 12

Het gaat snel voor Finsiders. De start-up groeide in amper twee jaar naar maar liefst 75 medewerkers en zet nu de volgende stap in zijn groei. Met de overname van i.deeds zet financieel dienstverlener Finsiders nu ook de stap naar de markt van digitale transformatie. i.deeds met hoofdzetel in Waregem bestaat bijna 10 jaar en kent een uitstekende reputatie in de wereld van digitalisatie en automatisatie.

CEO Lionel Vanpoucke bouwde i.deeds in bijna 10 jaar uit tot een gerespecteerd consultancybedrijf met een uitgebreid en trouw klantenbestand in België. De organisatie telt vandaag 25 consultants actief bij ondernemingen als Picanol, Denys en Ranson. Vanuit hun expertise en brede ervaring kan i.deeds zich meten met de grotere spelers in de sector.

Deze transactie vormt een belangrijke bouwsteen in het groeiverhaal van i.deeds. Met de overname wil CEO Lionel Vanpoucke (73) ruimte maken voor een nieuwe generatie die de onderneming kan sturen in zijn verdere groei. ‘’Het is na zoveel jaren goed voor i.deeds en haar medewerkers dat er een generatie met een frisse blik aan het roer komt. Zo kan i.deeds accelereren in haar groeiplannen”, aldus Lionel Vanpoucke.

Finsiders werd begin 2021 opgericht door het ook al in West-Vlaanderen verankerde lange termijn investeringsfonds Robur Capital. Onder leiding van CEO Bram Vergote groeide de organisatie in amper twee jaar tijd uit tot een gevestigde waarde in de wereld van financiële projectconsultancy. De overname van i.deeds kadert dan ook in hun missie om klant en medewerker nog meer mogelijkheden te geven in hun ontwikkeling. Vanuit de holding LifeWorx Group zullen Finsiders en i.deeds samen organisaties ondersteunen in hun operationele en digitale ontwikkeling.

In de keuze van overnemer werd naast operationele meerwaarde ook gekeken naar de waarden en bedrijfscultuur. “Vanaf dag één was er een goede verstandhouding met Robur Capital en Finsiders. De persoonlijke aanpak waarop wij onze klanten ontzorgen, ligt in lijn met de  waarden en normen van beide partijen”,  zo vertelt Lionel Vanpoucke. “Absoluut. Onze beide bedrijven zijn heel down-to-earth. De no-nonsense cultuur en de ondernemersmentaliteit doet ons met beide voeten in het werkveld staan”, voegt CEO Bram Vergote toe.

Voorlopig dus geen grote ommezwaai bij i.deeds, maar een integratie in een onderneming in volle groei. De krachten worden gebundeld om een nog betere en ruimere klantenservice aan te bieden. De naam i.deeds blijft eveneens bestaan.

Finsiders en i.deeds zullen onder de vleugels van CEO Bram Vergote verder werk maken van hun ontwikkeling. Verwacht wordt om in 2023 de onderneming te laten groeien naar 35 mensen. 

i.deeds

i.deeds, gevestigd in Waregem en opgericht door Lionel Vanpoucke is sinds 2013 actief. Vooral in het Vlaamse KMO landschap is i.deeds gekend door haar sterke marktpositie in het domein van data-analytics. Een team van 25 gedreven consultants en experten ontzorgen hun klanten in hun digitale transformatieprojecten. Hierbij ligt de focus op: business analytics, business proces management, analyse bij het kiezen van nieuwe IT-pakketten en begeleiding bij de implementatie van IT-pakketten, maatwerk-oplossingen en een IoT platform pin.all.
Adviseur: Vervisch overnamebegeleiding.
www.ideeds.be

Robur Capital

Robur Capital werd opgericht in januari 2016 door 4 gedreven ondernemers met samen meer dan 80 jaar bedrijfservaring. Als lange termijn investeerder houdt Robur Capital zich bezig met het verlenen van kapitaal en strategische ondersteuning aan ondernemingen met als doel samen hun ambities waar te maken.
www.roburcapital.be

Finsiders

Finsiders werd opgestart in 2020 in de schoot van het durfkapitaalfonds Robur Capital. Finsiders met hoofdkantoor in Sint-Martens-Latem en vestigingen in Mechelen, Brussel en Leuven werd opgericht door CEO Bram Vergote en levert diensten binnen financiële projectconsultancy. Met een team van 65 experten ondersteunen ze financieel departementen en geven ze op deze manier vorm aan het financieel landschap van morgen.
www.finsiders.be