i.deeds Nieuws
18.07.2022

i.deeds inspiring session

IMG 9694 2

Milo Moerkerke, kleinzoon van i.deeds managing director Lionel Vanpoucke, volgde na zijn studies Burgerlijk Ingenieur Energie een Master Science Energy Systems and Data Analytics aan de  UCL.

In deze master wordt aangeleerd hoe men big energy data kan ontsluiten en koppelen aan enorme rekenkrachten om zo data driven beslissingen te nemen en mee vorm te geven aan de energie sector van de toekomst.

Milo bracht enkele heel concrete voorbeelden.

smart meter analytics

Zo zocht bijvoorbeeld de Indonesische overheid een antwoord op de vraag wat de meest optimale plaats is om hernieuwbare energie te installeren. Het samenbrengen van big data rond oa topografie, populatie, het energie netwerk,.. leidde tot een allocatiemap die de meeste interessante locaties duidelijk weergaf.

Een tweede voorbeeld was het samenbrengen van big data van slimme energiemeters in functie van het bepalen van de impact van dynamische tarieven op de voorspelbaarheid van de energie consumptie.

foto Milo electric car

Tenslotte was er ook de case voor zijn thesis, een innovatieve e-mobility startup die een zeer betrouwbaar netwerk van laadpalen wil opzetten in de UK. Zij wilden hiertoe een zicht op de betrouwbaarheid van de huidige laadpalen in het netwerk. Data analyse liet toe de juiste inzichten te brengen en dus de juiste keuzes te maken bij de opzet van hun netwerk.

Het was een zeer boeiende lezing die ons nog meer overtuigde: data is de toekomst en we staan nog maar aan het begin van de vele mogelijkheden die data analyse biedt…

iii 2022 afterworkdrink

 

Deze zomereditie van onze "i.deeds inspiring session" bracht ons voldoende inspiratie om  na te praten op een gezellige gettogether bij Brasserie Le Bridon.