Coachingstraject

In deze opleiding kan je praktisch aan de slag met coaching. Je leert de standaardtechnieken en kan onmiddellijk aan de slag om op een natuurlijke manier mensen te begeleiden.

qsdf
Opleiding
25/01/2024
3 dagen
Stuuuw

In deze opleiding kan je praktisch aan de slag met coaching, we helpen je snel op weg.

Je leert de standaardtechnieken, maar met een twist: wij geven je de essentie ervan mee, met minder bekende nuances waarmee je onmiddellijk op een natuurlijke manier mensen kan begeleiden. Dit als coach, leidinggevende maar ook als collega, familielid of partner.

Deze opleiding loopt over enkele maanden waarbij beginnende coaches de ins en outs van leiding geven en coachen leren.

Dag 1: Wie ben ik als leidinggevende?

Ook bij leidinggevenden is zelfinzicht een belangrijke competentie. Daarnaast lijsten wij ook volgende eigenschappen op als we het over ‘goede’ leiders hebben: verbinden, anderen ondersteunen in hun ontwikkeling, communicatie, luistervaardig, omgaan met weerstand, aansturen en begeleiden van mensen,…

Ook goed leiderschap is dus meer dan het beheersen van een rijtje managementvaardigheden. Effectieve leiders zijn zelfbewuste leiders. Daarom start ook leiderschapsontwikkeling altijd bij zelfinzicht.

In deze training leer je meer over jezelf als leidinggevende a.d.h.v. de Insights methodologie en duik je dieper in je eigen profiel. Je leert waar jouw voorkeuren liggen, hoe je het beste tot besluiten komt, op welke manier je het liefste communiceert met anderen, hoe je aan anderen leidinggeeft en hoe je zelf het liefst wordt aangestuurd. Je ontdekt hoe je op verschillende manieren jouw medewerkers kan motiveren vanuit hun eigen voorkeuren. Je wordt je bewust van jouw eigen leiderschapsstijl, leert je leiderschapskwaliteiten kennen maar ook jouw valkuilen (h)erkennen. Je leert hoe je andere stijlen kan inzetten om zo effectiever te zijn in jouw rol als leidinggevende.

Dag 2 en 3: Coachend leiding geven

Als leidinggevende wil je graag het beste van jouw mensen naar boven kunnen halen. Maar hoe pak je dit aan? Hoe kan je de intrinsieke motivatie van jouw diverse groep aan medewerkers stimuleren.
Hoe ga je inspelen op ieders verschillende behoefte aan sturing en opvolging? Wanneer leg je de focus op de taak en wanneer op de mens achter de taak?

Deze opleiding is heel praktijkgericht, waarbij theoretische modellen worden afgewisseld met praktische ervaringen en voorbeelden.

Duidelijke en open communicatie zal hierin een cruciale rol spelen. Maar hoe pak je de vaak moeilijke gesprekken aan? Hoe geef je feedback aan jouw medewerkers? En hoe leer je beter begrijpen wat er bij de ontvanger van feedback gebeurt.
Antwoorden op deze vragen krijg je tijdens het tweede deel van de leadershiptraining. Een training die jou de handvaten geeft om:

 • Verbinding te maken met elk van jouw medewerkers en in te spelen op hun individuele behoeften (Insights toepassen op connectie met anderen)
 • Communicatie af te stemmen in functie van een hogere effectiviteit bij jezelf en jouw teamleden (gesprekstechnieken)
 • Coachende vaardigheden toe te passen in diverse gesprekken vanuit het GRROW-model
 • Jouw leiderschapsstijl aan te passen aan de noden van jouw team a.d.h.v. situationeel leiderschap
 • Concrete, behapbare en duidelijke feedback te geven maar ook te begrijpen wat feedback met jezelf en andere doet

Voor beginnende leidinggevenden, mentoren en coaches is deze opleiding een ideale startbasis. Je ontdekt je eigen patronen en valkuilen én die van anderen. Daarbij leer je houdingen en technieken aan die een onmiddellijk effect hebben op je gesprekken en relaties. Ook voor wie reeds leiding geeft, is deze opleiding een goede opfrissing en brengt ze nieuwe technieken en modellen aan.

Gedurende dit traject krijg je via korte en krachtige bewustwordingsprocessen een beeld van hoe jij omgaat met een ander. Wat zijn jouw sterke punten? Waar kan je bijschaven? Hoe zit jij in elkaar als coach, mens of zaakvoerder? Eenvoudige en onmiddellijk toepasbare coachingtechnieken dagen je uit tot nieuwe inzichten en andere attitudes.

De opleiding gaat door op ons kantoor in Sint-Martens-Latem en Mechelen afwisselend, telkens van 9u tot 17u.

Reeks voorjaar 2024

 • Dag 1: donderdag 25 januari
 • Dag 2: dinsdag 20 februari
 • Dag 3: donderdag 21 maart

STUUUW draagt zijn steentje bij aan een maatschappij waarbinnen mensgericht ondernemen centraal staat. In elk van onze trainingen staat de mens centraal zonder dat we hierbij het resultaat en de dagelijkse werkelijkheid uit het oog verliezen. Vanuit deze basisgedachte willen we bouwen aan een hogere effectiviteit zowel bij jezelf als binnen teams en organisaties. Dit doen we vanuit 3 pijlers:

 • Inzetten op zelfkennis en zelfinzicht
 • Teamwerk vanuit een betere communicatie en het bouwen aan een veilige omgeving
 • Ontwikkelen van future-proof leiderschapsvaardigheden

Ons doel is jou inzichten te verschaffen, systemen te laten begrijpen en impact te doen genereren. Wij gaan daar aan de slag waar je zelf invloed kan uitoefenen. Je krijgt ook concrete handvaten om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Inschrijven

Startdatum
Tijdsduur
Kostprijs (excl. btw)
Startdatum: 25 januari 2024
3 dagen
€ 1.950,00