Wegwijs in accountancy & finance

Nieuw in de financiële sector en nog niet volledig thuis in dat technische vakjargon? Of wil je vlug nog iets opzoeken? In deze alfabetische lijst van begrippen ben je snel terug mee. Ontbreekt er iets? Laat dan zeker iets weten via deze link en we beantwoorden je vraag binnen de 48 uur!

Header

A - E F - J K - O P - T U - Z

ERP

ERP is de afkorting voor Enterprise Resource Planning en heeft als doel de productiviteit van organisaties te maximaliseren, kosten te beheersen en de klantgerichtheid te vergroten. Om dit te bereiken wordt de automatisering van administratieve, financiële, commerciële en logistieke processen ondergebracht in één bedrijfsbrede softwareoplossing: het ERP systeem. ERP software is toepasbaar voor vrijwel alle typen organisaties, van groot tot klein en van producerend tot dienstverlenend. Bekende ERP oplossingen zijn SAP en Microsoft Dynamics.

IFRS

IFRS is de afkorting voor International Financial Reporting Standards en is de norm voor jaarverslagen die bedrijven dienen op te maken. Het omvat de oudere IAS (International Accounting Standards), aangevuld met enkele nieuwe IFRS normen. Meer info